Mijn boeken.

Ik heb drie boeken geschreven over mijn beleving van tinnitus. Ze zijn autobiografisch.
"De stilte voorbij"
€ 17,50

ISBN 978-94-6389-314-5
"Oorsuizen, loop er niet voor weg"
€ 18,50

ISBN 978-94-6389-315-2
"Zuisje, mijn ongenode vriend"
€ 18,99

ISBN 978-94-6389-316-9
Voor de uitgeverij, klik op de onderstaande knop.

De stilte voorbij.

Het beschrijft mijn strijd tegen het aanvaarden en omgaan met tinnitus. Tegen de constante herrie in mijn hoofd. Tegen het idee dat ik ernstig ziek was. Tegen de gedachte dat ik gek aan het worden was. Mijn gevecht tegen mijn omgeving die niets begrijpt van mijn gedrag en tegen mezelf. Het onbegrip van mijn gezin, het feit dat ik niet meer wou luisteren naar mijn vrouw en dochter als ik thuis kwam uit mijn werk. Het diepe dal waar ik doorheen moest en de lange weg omhoog naar een acceptabel leven met mijn gezin. Tinnitus moest een plaats krijgen als een nooit meer weggaande handicap. Met tinnitus leven kan ik niet, wel er zo goed mogelijk mee omgaan. Ik word van een altijd chagrijnige mens die nergens meer tegen kon, weer een mens die weliswaar met beperkingen een sociaal leven kon hebben. Met veranderingen in mijn werk, de halve afkeuring en een totaal ander sociaal leven. 
Hieronder kun je rechtstreeks dit boek bestellen.

Oorsuizen, loop er niet voor weg.

 

In losse verhalen vertel ik hoe ik omga met mijn oorsuizen. Ze beschrijven de last die oorsuizen veroorzaakt. Welke keuzes ik maak om hiermee om te gaan, het een plaats te geven, de last voor mij en mijn omgeving draaglijk te houden. Dat ik keuzes moet maken. Keuzes die soms leiden tot somberheid, machteloosheid. De verhalen worden afgewisseld met gedichtjes. Dit boek is bedoeld om lotgenoten de weg te laten zien om met oorsuizen te kunnen leven. De omgeving van deze mensen kan lezen wat er met hen aan de hand is. Dit kan tot meer begrip leiden. 
Hieronder kun je rechtstreeks dit boek bestellen.

Suisje, mijn ongenode vriend.

Na “De stilte voorbij” en “Oorsuizen, loop er niet voor weg”, is mijn derde boek de afronding van een proces. 

Een proces van definitief accepteren dat ik tinnitus heb. Dat ik er mee verder moet. Het was mijn grootste vijand, maar nu is het mijn, weliswaar ongenode, vriend geworden. 

Hier is een tweede traject van therapie voor nodig geweest. Een begeleidingsproces met een psychotherapeut en tijdelijke ondersteuning met antidepressiva.  En nu pas kan ik echt verder met mijn leven. 

 Mijn derde boek bestaat weer uit losse verhalen. Het laat de verschuiving zien van de vijand Oorsuis naar de ongenode vriend Suisje. Langzaam verandert mijn houding tegenover het oorsuizen. Oorsuis wordt verbannen en Suisje wordt toegelaten. Het geeft wederom een kijkje in mijn leven met tinnitus. Al is dat leven nu een stuk leuker en gezelliger.

Ik geef ook tips en antwoorden op enkele veel gestelde vragen. Deze vragen bereiken mij regelmatig, onder andere via de website van de NVVS. 

De tips staan achteraan in het boek. De vragen met de antwoorden staan verspreid in het boek.
Hieronder kun je rechtstreeks dit boek bestellen.