Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Welkom Over mijzelf Over Tinnitus Hulp bij Tinnitus Over Hyperacusis Boeken Informatie Tips Gastenboek 

Tips

Uit eten:Om in een restaurant een geschikte tafel te hebben als je uit eten gaat, is het verstandig als je eerst zelf gaat kijken en reserveren. Zoek een tafel waar je zo weinig mogelijk last hebt van het omgevingsrumoer. Ik neem altijd een hoekplaats zodat er geen mensen achter me kunnen gaan zitten. Ook aan mijn linkerkant wil ik liever niet dat er mensen dichtbij me zitten. Zoek dus een tafel uit passend bij je eigen wensen en beperkingen. Dan heb je zelf ook een leuke avond. Ik kan op die manier gewoon uit eten gaan.

Naar een concert:Als je naar een concert, disco, of een ander evenement met veel harde muziek of lawaai gaat, doe dan verstandig en doe oordoppen in. Die beschermen je oren tegen al dat overdadige geluid. Je oren kunnen beschadigd raken en je kunt oorsuizen oplopen. Te veel jongeren worden jaarlijks met oorsuizen geconfronteerd. Het begint met piepen in je oren die meestal nog wel wegtrekken. Maar als dit regelmatig voorkomt is de kans groot dat het gepiep niet meer overgaat. Wees dus zuinig op je oren.

Verhalen van lotgenoten.

Hoe kun je omgaan met Tinnitus:Zorg voor een niet geheel stille omgeving. Maskeer de geluiden in je hoofd met bijvoorbeeld een radio die op de achtergrond aanstaat.Voorkom spanning en stress. Dat veroorzaakt een te grote druk op het hoorsysteem.Probeer met je hoofd een beetje omhoog te slapen.Koffie, alcohol en chocolade kunnen de Tinnitus (tijdelijk) versterken.Zoek afleiding en ontspanning. Vooral naar buiten gaan is goed. De hersenen kunnen wel wat extra zuurstof gebruiken.Een te hoge bloeddruk kan de Tinitus ook versterken.

Informatie over gehoorbescherming:Om je oren goed te beschermen zijn er verschillende mogelijkheden te vinden. Zowel oordoppen als koptelefoonachtige voorzieningen.Op deze plaats wordt daar meer informatie over gegeven door het vermelden van websites. Wat de beste bescherming is moet ieder voor zich uitproberen en naar wens aanschaffen.Voor ieder type Tinnitus en de omstandigheid waarin de bescherming gebruikt moet worden is dat geheel verschillend. Bij het luisteren naar muziek is een andere bescherming nodig dan bij het motorrijden. Zo ook bij het gebruik van elektrisch gereedschap.Informatieve websites:www.oorbewust.nlwww.alpine.nl

Bij het vliegen (tips van een piloot met Tinnitus):- ga zoveel mogelijk vooraan zitten;- in ieder geval niet bij de motoren;- gebruik earplanes oordoppen;- gebruik 1/2 uur voor het landen neusdruppels;- neem tijdens het landen kauwgum.TINNITUS (OORSUIZEN)